Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ MEDITERRANEAN COLLEGE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Mediterranean College εγκαινιάζει τις νέες του εγκαταστάσεις  στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 στις 19:00, με μία μεγάλη γιορτή που θα συνδυάζει την ακαδημαϊκή υπεροχή, την πολιτισμική ταυτότητα και την κοινωνική δραστηριότητα που χαρακτηρίζουν την πορεία του.
Ένα από τα μεγαλύτερα και επιβλητικότερα διατηρητέα κτίρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  το "ΒΙΕΝΝΗ", ανοίγει και επίσημα τις πόρτες του για να υποδεχτεί την εκπαίδευση, με στόχο να γίνει ένα Διαβαλκανικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού.
Η Διοίκηση, το προσωπικό, οι καθηγητές, οι απόφοιτοι και οι σπουδαστές του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, για να γιορτάσουν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου, διοργανώνουν μία ξεχωριστή εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της  ακαδημαϊκής κοινότητας, της πολιτικής και του πολιτισμού, από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πάνελ με θέμα «Διαβαλκανικό Κέντρο Εκπαίδευσης & Πολιτισμού: Η σύνδεση με τα Βαλκάνια ως μοχλός ανάπτυξης για έξοδο από την κρίση». Στο πάνελ συμμετέχουν ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ κ. Σοφοκλής Ξυνής, ο πρόεδρος του ΚΕΤΑΚ & πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δρ. Νίκος Μαρκάτος, και ο καθηγητής ΑΠΘ και συγγραφέας κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.
Παράλληλα στο πλαίσιο των εγκαινίων θα παρουσιαστεί η έκθεση φωτογραφίας «Φιλόξενη Θεσσαλονίκη», με θέμα την ιστορία των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης. Με την έκθεση αυτή το Mediterranean College αποτίει φόρο τιμής στην ιστορία του ίδιου του κτιρίου «ΒΙΕΝΝΗ», το οποίο πρωτολειτούργησε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ως ξενοδοχείο.
Μετά το πέρας των εγκαινίων θα ακολουθήσει μεγάλο party μπροστά στην είσοδο των νέων εγκαταστάσεων, με live μουσική, χορό και μπουφέ.
Επίσημος χορηγός της δεξίωσης είναι η εταιρεία ΟΙΝΟΤΕΧΝΙΚΗ.